AFVALLEN VOOR IEDEREEN

Mentale afvallen tips

Afbeelding met persoon, lucht, tafel Automatisch gegenereerde beschrijving

Stel haalbare doelen voor jezelf
Wanneer je een doel stelt voor jezelf en je haalt deze dan krijg je een gevoel van voldoening. Hierdoor maak je het leuk voor jezelf.

Beloon jezelf

Wanneer je jezelf beloont zijn de minder leuke dingen die nodig zijn om af te vallen gemakkelijker vol te houden.

Neem elke maand foto’s van jezelf om het resultaat met eigen ogen te zien
Als je elke dag in de spiegel kijkt lijkt het misschien alsof je geen resultaat ziet. Maar geleidelijke veranderingen zie je niet van de ene op de andere dag. Neem daarom een foto en een maand later weer. Zo heb je een veel beter beeld over hoe je postuur is veranderd.

Kijk niet op de weegschaal, maar in de spiegel
De meeste mensen zijn veel te gefixeerd op welk gewicht de weegschaal aangeeft. Uiteindelijk gaat het erom hoe jij vindt dat je eruit ziet. Dat kan een weegschaal jou niet vertellen. Wanneer je met krachttraining probeert af te vallen, is het mogelijk dat je helemaal geen kilo’s kwijtraakt, maar wel een strakkere taille krijgt. Dit komt omdat spiermassa meer weegt dan lichaamsvet.

Zorg ervoor dat eten meer uit het zicht is
Schep je eten in de keuken op en laat de pannen ook staan in de keuken. Wanneer je je bord leeg hebt gegeten, ben je minder in de verleiding om nog meer eten te pakken, omdat de pannen uit het zicht zijn.

Bouw dagelijkse routines in die je helpen afvallen
Veranderen van je dagelijkse routines kan veel moeite kosten, maar zitten deze er eenmaal in, dan weet je niet beter en gaat afvallen bijna vanzelf.

Vind andere manieren dan eten die je gelukkig maken
Eten is voor sommige mensen een groot deel van hun geluk. Maar er zijn nog zoveel andere dingen waarmee je gelukkig kan zijn. Ga iets leuks plannen met vrienden, draai je favoriete muziek, blader is door een oud fotoalbum, of wees eens extra lief voor een ander.

Afbeelding met persoon Automatisch gegenereerde beschrijving

Focus op wat je wel kan eten, in plaats van op wat je niet mag eten
Als je voortdurend denkt aan al het eten wat ongezond is en je dik maakt, is het erg lastig deze verleiding te weerstaan. Probeer je juist voor te stellen hoe jij met gezond eten iets heel lekkers kan maken.

Vergelijk jezelf niet met anderen
Als een ander 20 kilo is afgevallen, betekent niet dat jij dat ook moet kunnen doen. Kijk goed naar jezelf en denk goed na over wanneer jij tevreden bent. Daarbij hebben vrouwen over het algemeen meer moeite met afvallen.

Zoek iemand die samen met jou wil afvallen
Samen met iemand bereik je altijd meer, want je kan van elkaar leren en elkaar motiveren.

Visualisatie
Stel je voor hoe jij je voelt en hoe jij eruit ziet wanneer je het resultaat hebt behaald waar jij al zo lang naar verlangd. Door hier elke dag een paar minuten over te visualiseren, zal dit je onbewust helpen keuzes te maken die jou zullen helpen naar dit verlangen.

Je hoeft het niet alleen te doen !!!